Vi säger hej till vår nya VD!

Efter en lång rekryteringsprocess står det nu klart att Henrik Mazzanti tar vid som ny VD för PLAYipp.

henrik

Vi välkomnar Henrik Mazzanti som ny VD till PLAYipp!

Ny VD till ett av Gästriklands mest framgångsrika företag.

Efter 16 år väljer VD och grundare Richard Häll att lämna över framgångssagan PLAYipp till nytt ledarskap. “Det har varit helt otroligt att få vara med och bygga upp det företag och team av fantastiska medarbetare som PLAYipp är idag.” säger Richard om resan med PLAYipp.

Bolaget grundades 2006 efter att Richard sett möjligheterna att delge information på skärm till besökare på ett av Gävles torg. Idén har idag vuxit och bytt fokus men det är fortfarande digitala informationsskärmar som gäller, eller snarare Digital Signage som det heter i branschen. En bransch som växer varje år och  PLAYipp är idag ledande på den svenska marknaden med nära 3000 kunder. PLAYipp själva har trots pandemi fortsatt växa, senast förra året med 34% och det ser ut som ytterligare 30% för bolaget i år.

Nu tar en ny era vid för PLAYipp. Nästa steg är en internationell satsning och till den utmaningen har Richard själv valt att rekrytera en ersättare. Efter en lång process över stora delar av året står det nu klart att Henrik Mazzanti tar vid som ny VD för PLAYipp och kommer senast från Nordlo-koncernen där han hade rollen som Business Unit Manager för företagets verksamhet i Gävle.

“Jag är väldigt glad att jag fått förtroendet av Richard att leda PLAYipp in i framtiden. PLAYipp har byggt upp en mycket stabil bas i verksamheten och jag ser nu fram emot att kunna fortsätta tillväxtresan tillsammans med alla våra fantastiska medarbetare, partners och kunder.” 

Henrik tillträde officiellt som VD den 12 september och kommer arbeta vid sidan av Richard i en övergångsperiod. Gällande rekryteringen av Henrik säger Richard:

 “Jag lämnar med glädje och stolthet över stafettpinnen som VD till Henrik. Det är inte varje dag man får chansen att själv rekrytera sin efterträdare. Henrik har mitt fulla stöd och jag ser att han har alla förutsättningar att driva bolaget vidare till nya framgångar. Jag känner en stor trygghet att våra medarbetare och kunder kommer fortsätta må bra med PLAYipp många år framöver.”

Richard kommer fortsätta sitt arbete för PLAYipp via styrelsen men dagtid går energin inte till spillo utan han jobbar vidare i ett annat bolag.  Ett spännande bolag som erbjuder marknadens mest uppskattade tekniska plattform för information och kommunikation i små och medelstora företag.