PLAYipp – plattform för digital signage

För att ge dig superkrafter i din kommunikation har vi sett till att PLAYipp är fullt av smarta funktioner och trevliga finesser. Ett stabilt och smart verktyg för publicering till digitala skärmar.

PLAYipp Plattform för digital signage

Fullpumpad med funktionalitet

Vi vet att väl genomförd kommunikation kräver smartness och finess – därför har vi under 15+ år laddat på rejält med dessa i PLAYipp. Vi har skapat vad som får anses vara en finfin mjukvara med en arsenal av bra förutsättningar för engagerande kommunikation i såväl interna som externa miljöer. En svårslagen plattform för digital signage helt enkelt.

Skulle du sakna något eller bara vill tipsa oss är vi mer än tacksamma om du kontaktar oss!

Layout & Mallar

Ytindelning

Med en ytindelning på skärmen, kan du enkelt använda hela skärmen för att rikta kommunikation. Olika ytor, olika budskap men alltid aktuellt.

Skärmens layout

Det finns färdiga mallar eller så skapar din egen, inga problem. Skulle du vilja växla mellan olika layouter, inga problem. Vill du schemalägga mellan dina layouter, inga problem det heller. Flexibelt.

Förhandsgranska

Vill du veta att skärmen verkligen visar det du publicerar? Det finns både förhandsgranska och möjlighet att ta en skärmdump så du kan granska i detalj.

Stående / Liggande layout

PLAYipp fungerar direkt med både liggande eller stående skärm. Du väljer layout efter placering. Vi passar alltid in.

QUICKnotes

Ett mallverktyg för att skapa och publicera direkt i gränssnittet. Uppdatera ett budskap direkt. Kan du Power-point, kan du använda QUICKnotes.

QUICKstart

Vi hjälper dig komma igång och producera ditt första innehåll i 3 snabba steg.

Så här kan man göra med PLAYipp som plattform:

Bild och video

Mediabibliotek

Allt material som finns i ert verktyg sparas smidigt i mediabiblioteket. På så sätt kommer ni alltid åt materialet oavsett på vilken enhet du arbetar på.

HLS Stream

Streama HMLS (High Level Material System) direkt i ditt PLAYipp. Oavsett innehåll så är det lika enkelt som att klicka på play.

QR-kod

Du kan lägga in en QR kod som en informationstörstande individ kan scanna med sin smartphone direkt från skärmen och på så sätt få till sig ännu mer information. Smart va?

Bilder

Vill du kunna dela med dig av bilder, filmer eller presentationer till skärmar runt om i verksamheten, inga problem. Alla vanliga typer av mediaformat kan användas. Dessutom drag’n’drop.

YouTube Live

Lägg direkt in din Youtube Länk utan krånglig embedding. Är det företagets senaste webinar eller reklamfilm du vill visa upp, eller är det Zlatans snyggaste mål? Du väljer!

Administration och styrning

Schemalägg innehåll

Det finns ju ingen sämre information än den som är irrelevant, eller hur? Schemalägg därför ditt innehåll för att försäkra dig om att informationen är relevant.

Rättighetsnivåer

Smart är också att sätta upp rättigheter direkt på respektive användare. Alla kanske inte ska kunna publicera vad som helst till vilken skärm som helst.

Energisparläge

Skärmen då? Att ändra och schemalägga skärmens energisparläge remote är en smart men väldigt enkel funktion i plattformen, för att spara både energi och skärmens livslängd.

Skärmstruktur

I PLAYipp kan du bygga upp en struktur för flera skärmar. Att gruppera skärmarna gör det lättare att dela samma information direkt till flera mottagare.

Fallback eller prio

Aldrig en tom skärm! Låt betraktaren vila ögonen på en fin bild från sommaren eller kanske er logotype när du inte har ett budskap. När du verkligen har något viktigt att informera om, låt det bli prioriterat och gå före alla andra budskap.

Teknik

SAML

PLAYipp kan aktiveras med SAML (Security Assertion Markup Language) för snabb inloggning.

Aktivering direkt på skärmen

Aktivera din skärm direkt  utan hårdvara eller externa enheter. Snabb, snabbare, snabbast!

Molnbaserat

Eftersom PLAYipp® är en molnbaserad plattform för digital signage behöver du bara en enhet med internet för att publicera vad du vill när du vill. Inga programuppdateringar behövs och du behöver inte heller ladda ner något.

Widgets

I vår mjukvara finns färdiga widgets – microprogram som innehåller information som ni själva väljer. Det kan vara klockor, väder, social media osv. Ett bra snabbt sätt att fylla skärmarna med relevant information.

Integrationer

Kan man integrera PLAYipp med andra system? Vad sägs om redan klara integrationer med bla Power Bi, Facebook eller Viva Engage? Vi har flera guldkorn, läs gärna mer på sidan Integrationer.

PLAYipp API

PLAYipp har ett eget API (application programming interface) för att förenkla för dig. Vill ni integrera själva, help yourselves.

Heartbeat

Med vår mjukvara för digital signage kan du bevaka att skärmarna är uppkopplade, vilket är en förutsättning för att du ska kunna uppdatera dem. Om de mot all förmodan inte är uppkopplade – lugn, skärmen blir inte svart, den visar det senast publicerade innehållet.

Kompabilitet

PLAYipp stöds av de flesta skärmar på marknaden. Du kan också använda vår PLAYport om vår plattform mot förmodan inte stödjer din skärm. De skärmar vi leker som allra bäst med är Philips, LG, Vestel & Samsung. Läs mer om skärmar här >

Digital signage med stöd för touch

Om din digitala informationsskärm har stöd för touch så kan du genom att publicera en webblänk i PLAYipp navigera dig fram genom hemsidan. Det enda du behöver är en PLAYport, en USB och en touch-skärm sen är du redo att klicka dig fram direkt via skärmen.

Widgets

Ical

Dela gemensamma kalendrar eller “prenumerera” på favoritlagets hemmamatcher genom vår widget med filformatet Ical.

Väder

Vad är det för väder ute? Vilket väder imorgon? Väderwidgeten fixar väder och prognoser.

RSS-flöden

Med vår RSS-widget kan du enkelt följa uppdateringar från TV, tidningar, myndigheter eller branschorganisationer.

Counter

Med en counter kan ni gemensamt räkna ner (eller upp) till en händelse som är viktig för er.

Klocka & datum

Gör det enkelt för medarbetare, besökare eller kunder att se vad det är för datum och tid. Välj på flera designs i widgeten för klocka & datum.

Inputs

Genom att skicka e-post kan en widget uppdateras av en kontaktperson i din organisation. Innehållet på skärmen uppdateras då automatiskt. Smart för snabbt uppdatera KPI:er och måltal.

PLAYipp Restaurangmeny

Menyer är det perfekta sättet att visa upp menyer i restaurangen. Bygg för dagen, veckan eller återkommande. Allt är upp till dig. Låt dina gäster se vad du serverar.

PLAYipp Hyresgästlista

Med hyresgästlistan skapar du enkelt egna listor över dina hyresgäster och adresser. Listorna publiceras på dina skärmar i trapphuset där gästerna bor.

Du kommer att älska integrationer!

Med ett ständigt växande blibliotek med integrationer slipper du publicera samma material på flera ställen. Det mesta sker automatiskt – varje gång!

Facebook
Visa en Facebook-feed direkt på skärmen.
Instagram
Dela Instagram-flöden på dina informationsskärmar helt automatiskt.
Power BI
Du kan snabbt och enkelt visualisera dashboards eller Power BI-rapporter.
Trafiklab
Visa avgångar för kollektivtrafik i realtid.
RSS
Visa innehåll från en RSS-feed helt automatiskt med vår widget.
Viva Engage
Du delar enkelt flödet direkt på dina informationsskärmar.

Vad kostar kalaset?

Att handla av PLAYipp ska alltid vara enkelt och tydligt. Vi hjälper dig med analys, behov och leverans. Allt ingår och du har alltid fri tillgång till vår kundtjänst för att vi vill att du ska vara framgångsrik, det är viktigt för oss.

  • Alltid fri support
  • Inga dolda avgifter
  • Ingen begränsning på antal användare
  • Drift och backup ingår

Vad kostar kalaset?

PLAYipp – plattform för digital signage
fr. 235 SEK
Priset gäller per licens/skärm. I vårt pris ingår allt. Vi har inga dolda avgifter, inga konsultarvoden och ingen timdebitering.

Kunskapsbank

Vi vet mer om digital signage än de flesta, så vi valde att samla kunskap, inspiration och tips i en bank. Den är din att ta del av, sug i dig märgen av vad vi vet och skapa din egen version. Behöver du hjälp är vi ett klick bort.

playipp-at-malmo-university-puff
Kundcase

Malmö universitets framgång med 50+ digitala skärmar

Så löste Malmö Universitet sina utmaningar med att effektivt förmedla viktig information till sina studenter samt att slippa sin tidigare manuella hantering av informationsflödet.

Mölndal mockup Veckans lunch
Kundcase

Smartare skolmatsalar i Mölndal med digitala skärmar

Mölndals stad är en kommun som använder digitaliseringens möjligheter för att kunna erbjuda bästa möjliga service till invånarna. Ett sådant digitaliseringsprojekt är att förbättra och modernisera kommunikationen i skolmatsalarna.

PLAYipp Digital Signage hos Asker International School
Kundcase

Ökat engagemang på Asker International School

Implementeringen av PLAYipp på Asker International School har lett till betydande förbättringar i kommunikation och engagemang inom skolan. De digitala skärmarna har blivit en central funktion för spridning av information, från skolnyheter till att uppmärksamma elevers framgångar.

Marknadens bästa support?

Vi är alltid redo om du behöver oss. Du når oss snabbt som blixten via chatt, mail och telefon, både på svenska, engelska och norska.

Fri support
Massor av kunskap
Svar inom 4h