• PLAYipp Digital Signage
  • Inspiration

Sophiahemmet nyttjar digitala informationsskärmar för att höja patientsäkerheten

Nu är det ännu säkrare för patienter att besöka Sophiahemmet. Den nyrenoverade entrén i O-huset har anpassats för att garantera god hygien och säkra patientflöden.

Minimera risken för smittspridning

– Planlösningen och materialval har gjorts med syfte att underlätta städning och säkerställa god hygien. Allt för att minimera risken för smittspridning, säger Britta Svedin, chef för Service Center på Sophiahemmet.

Vid huvudingången och hissarna finns beröringsfria handspritsautomater. Det är stora avstånd mellan sittplatserna, soffklädseln är avtorkbar och den helrenoverade och fräscha toaletten har beröringsfria behållare för tvål och handsprit. Till och med handtorkpappret matas fram utan beröring.

Digitala informationsskärmar

Men kanske är det den digitala informationsskärmen som mest av allt drar blickarna till sig. Där växlas råd om minskad smittspridning med information om verksamheterna som finns i huset. På skärmarna publiceras också rörligt material, till exempel informationsfilmer om hur man tvättar händerna på rätt sätt, eller vikten av att hålla avstånd. Digitala skärmar monteras nu upp på flera platser på Sophiahemmet.

– Med vår digitala kommunikationskanal kan vi ge tydlig information till patienter och besökare under pandemin. Vi kan snabbt ändra budskap där det behövs och slipper sätta upp pappersaffischer, säger Pia Jonsson, marknadsansvarig Sophiahemmet Sjukhus.

Skärmarna nyttjar programvara från PLAYipp och möjliggör att, som i detta fall, schemalägga olika budskap för att ge en dynamisk och fin informationsskärm i entrén. Med samma programvara kan Sophiahemmets kommunikatörer styra samtliga sina skärmar och ha rätt budskap för mottagaren som rör sig där skärmarna finns.

I lobbyn finns dessutom höga bord där väntande kan arbeta med sin laptop och lägre sittgrupper med bord för dem som vill ta en kaffe. Stolar med armstöd så det ska vara lätt att resa sig och en pall i lagom höjd för den som behöver sträcka ut sitt nyopererade ben.

Den nya entrén har tagits fram och realiserats av Britta Svedin tillsammans med Millimeter Arkitekter och entreprenadföretaget Betegé.

– Målet har varit att skapa en lugn och funktionell miljö på en plats som både är en entré och ett väntrum, förklarar hon.

Läs mer om Sophiahemmet Sjukhus

Text: Inger Sundelin |Foto: Pia Hultkrantz