Busfrö kliver in i den digitala världen

Kundcase

Busfrö second hand affär

Busfrö logotyp
Busfrö

Busfrö är Sveriges största kedja av second hand-butiker för hela familjen. Med flera butiker runt om i Sverige är Busfrö en verksamhet i konstant rörelse med ett stort antal varor i omlopp. Kombinationen av höga priser i dagligvaruhandeln och ökat intresse för miljön bland den nya generationen gör deras gröna koncept mer relevant än någonsin.

Plats

Västervik, Gävle och fler städer i Sverige

Organisationens storlek

Ca 160 anställda i ett flertal butiker

Bransch

Retail

Busfrö vill nå ut till en större målgrupp med hjälp av digitala skärmar

• Nå kunder som inte använder sig av sociala medier
Erövra potentiella nya kunder
Visa relevant innehåll för varje kund
• Implementera ett nytt arbetssätt och etablera en standard för kommunikationen

Genom att följa trender inom handeln och bli mer digitaliserade hoppas Busfrö att kunna nå ut till en större målgrupp. Busfrö har identifierat att en del av deras målgrupp befinner sig ganska sällan på sociala medier. Satsningen på digitala informationsskärmar görs för att kunna nå ut till de som inte ser marknadsföringen i sociala medier men även till de som rör sig utanför butikerna för att väcka deras nyfikenhet till att komma in och uppleva butiken och utbudet.

Tydliga mål med sin digitala närvaro

Busfrö hade tydliga mål med sin digitala närvaro:

Förstärka varumärket
Kommunicera sina budskap effektivt
Öka användningen av secondhand genom att inspirera fler att våga handla begagnat
Attrahera potentiella franchisetagare

Använder PLAYipp i alla butiker

För att adressera deras utmaningar och uppnå sina mål valde Busfrö att implementera digital signage med PLAYipp som plattform. Busfrö inledde implementeringen av de digitala skyltarna i sin butik i Västervik, den första butiken som öppnades i Sverige. Därefter planeras att erbjuda möjligheten till skärmar i befintliga Busfrö-butiker runt om i landet. Alla nya butiker har nu digitala skärmar som standard.

Genom att använda PLAYip i alla butiker möjliggörs gemensamma inköp, drift och support i alla butiker, vilket minskar investeringskostnaderna. Dessutom erbjuder PLAYipp kostnadsfria utbildningar och support, vilket säkerställer att personalen alltid är uppdaterad och kunnig i verktyget.

Berättar om deras gröna koncept och klimatsmarta köp

Frida Olson, marknadschef på Busfrö, ser potentialen i att använda skärmarna för att berätta om deras gröna koncept och göra kunderna medvetna om det klimatsmarta valet att handla begagnat hos dem. Skärmarna kommer att användas för att visa upp varor, erbjudanden och evenemang.

”Vi vill kunna berätta om vårt gröna koncept, att man gör ett klimatsmart val genom att handla hos oss och vi ser de här skärmarna som ett jättebra verktyg för det. Det första jag märkte med PLAYipp var att det kändes så enkelt.”

Frida Olson, marknadschef på Busfrö

Central och lokal information på skärmarna

Busfrö ser fram emot den nya arbetsmetoden som följer med skärmarna och utforskningen av de oändliga möjligheterna som PLAYipp erbjuder. Genom denna satsning hoppas Busfrö komma närmare sin vision att bli Sveriges folkligaste varumärke.

Det blir en spännande tid för Busfrö att lära sig vad som fungerar bäst för dem genom att testa olika typer av innehåll och utnyttja de många funktioner som PLAYipp erbjuder. Med systemet för behörighetsnivåer kan användare hantera hela skärmens innehåll eller bara specifika områden, vilket ger flexibilitet och möjlighet till central eller lokal styrning. Planen är att kunna kommunicera i vissa ytor på skärmarna från centralt håll medan andra ytor kan styras lokalt.

– Vi har våra mål och visioner men vi behöver lära oss vad som faktiskt funkar för oss. Vilken typ av innehåll ska vi prova? Är det rörligt material? Är det spännande erbjudanden? Ska vi schemalägga olika budskap till när vi har som flest aktiva besökare? Det blir ett nytt arbetssätt för oss att jobba med alla funktioner som finns, det finns ju oändliga möjligheter och det ska bli jättespännande! säger Frida om arbetet framåt.

frida-olsson-busfro
C976F04B-8F0A-4A63-8730-9138395AF9E0