Kommunikation i allmänhetens tjänst

Digitala informationsskärmar gör underverk för att lyckas med offentlig kommunikation.

Kraften i digitala informationsskärmar

En skärm på rätt plats ger genast ett stort lyft till platsen där den sitter. Människan har generellt svårt att motstå ljuset, rörelsen och skiftande kontraster. Om sedan budskapet är relevant så ökar sannolikheten att mottagaren läser innehållet mångdubbelt i jämförelse med en trycksak eller affischering.

Vidare kan skärmen enkelt byta budskap beroende på vart den sitter eller vilken tid på dygnet det är. Vilket ytterligare ökar sannolikheten att rätt person nås av rätt information.

PLAYipp digital signage group - transparent
Digital signage en typ av informationsskärm

Full kontroll med vilken dator som helst.

PLAYipp är helt molnbaserat. Det betyder att i princip kan alla era informationsskärmar kontrolleras från en enda dator. Detta ger stora möjligheter för verksamheten att ha koll utan att fysiskt vara på plats. PLAYipp har tydliga strukturer, gruppindelningar och platsangivelser så du vet vilka skärmar du styr. Vill du uppdatera 1, 5 eller 26 informationsskärmar? Inga problem, det är gjort med få knapptryck. Du förhandsvisa resultatet ”live” och säkerställa att allt är som du vill att det ska vara. Nu behöver inte PM gå till olika kommunikatörer på olika platser.

IMG_0380_ljusare

Mindre jobb, mer information.

Dina invånare, besökare, kunder eller medarbetare förtjänar information, det är ofta blodflödet och nerven i organisationen. Dock är det ett hårt arbete att se till att rätt saker finns på plats för de olika målgrupperna. I en kommun eller offentlig verksamhet kan det nästan bli till övermänskliga nivåer. Med PLAYipp till era digitala informationsskärmar kan ni prestera mer men jobba mindre och på så sätt få möjligheten att nyttja era kommunikativa resurser bättre.

Screenshot_2

Hjälp varandra till framgång.

Genom att PLAYipp godkänner oändligt med redaktörer behöver ni aldrig fundera på vem som ska kunna sköta saker. Utan med tydliga rättigheter i systemet vet ni precis vem som kan uppdatera vila skärmar och kan därför dela på ansvaret. Verksamheten kan hantera vissa delar och era central, övergripande kommunikatörer kan ta hand om resten.

”Med PLAYipp upplevde vi att det var enkelt att själva göra egna layouter och skapa egna flöden. Jag skulle verkligen rekommendera PLAYipp just för att det är enkelt.”
Kristian Matic, IT arkitekt, Mölndal Stad

Vi älskar integrationer!

Integrationer gör det möjligt för automatisk information och kommunikation. Jobba en gång och aldrig mer. Det är en fantastisk möjlighet. Om ni redan skapar kommunikation på Facebook, ett intranät eller visar resultat via Power-Bi så kan du enkelt koppla konton till din informationsskärm eller varför inte busstidtabellen för närmsta hållplats? PLAYipps smarta gränssnitt anpassar sig och publicerar ditt innehåll automatiskt till skärm. Slutet på dubbelarbete och att publicera samma information till flera kanaler.

Power BI

Dela data, uppföljningssiffror, framgångar och succéer med hela företaget!

Intranät

Visa upp ert intranät på era digitala informationsskärmar från PLAYipp. Engagera alla medarbetare och bygg kulturen!

Molnbaserat

Eftersom PLAYipp är molnbaserat behöver du bara en enhet med internat för att publicera vad du vill när du vill. Inga programuppdateringar behövs och du behöver inte heller ladda ner någon mjukvara.

Sharepoint

Visa upp innehåll från Microsoft Office Sharepoint på PLAYipp Digital Signage och engagera medarbetarna runt om i verksamheten.

Facebook

Låt medarbetarna ta del av era sociala kanaler och de senaste uppdateringarna direkt från er Facebook, Instagram och/eller Twitter!

Youtube

Varför inte visa upp film från Youtube direkt på skärmen? Visa upp rörligt material direkt på era digitala informationsskärmar och fånga besökarens blick direkt.

Våra kunder säger

Våra medarbetare rör sig mycket mellan våra kontor, vilket kräver en kanal som är lätt att konsumera.
Margareta Nilsson
Internal Communication Manager på CEVT.
Äntligen kan vi kommunicera samma information till alla hyresgäster snabbt och enkelt.
Therese Lidström
Grafisk producent på Balder
Vi fick exakt den design vi ville ha. Bra utbildning via film och supportsidan är toppen för oss administratörer.
Christina Jacobson
Suez

Se ut som er själva

I PLAYipp finns inga gränser för hur en informationsskärm kan se ut. Layouten är fullt redigerbar antingen av er, er byrå eller av våra kompetenta grafiker. Ingen ska missa vilken kommun eller vilken verksamhet som informerar!

Hur gör andra?

Vi får ofta frågan om hur våra andra kunder löser saker. Inom kommuner är vi extra välanvända i följande områden:

Internkommunikation

Ett bra sätt att delge medarbetare kritisk och härlig information, även om verksamheten bedrivs på olika platser. Visa nyckeltal eller levandegöra informationen från intranätet.

Öppen verksamhet

PÅ offentliga platser så som bibliotek, badanläggningar och idottsplatser. kan ni tipsa om aktiviteter, dagens bok, öppentider osv.

Vård och omsorg

Med digitala informationsskärmar kan ni tydligt visa patientinformation, dagens aktiviteter, senaste uppdateringarna om läkemedel eller smittspridning.

Servicecenter

Dela viktiga budskap, förhållningsregler och annan viktig information direkt till besökare viktig info, könummer eller tips på fina platser att besöka.

Kulturinrättningar

Många av våra kunder vill hälsa välkomna i entrén på sina konserthus, konsthallar, folkets hus eller andra offentliga rum.

På rätt plats i rätt tid

Med digitala informationsskärmar kan du finnas på rätt plats med rätt budskap vid rätt tid – och allt styrs direkt från din dator!

Hur köper du våra produkter?

PLAYipp har marknadsledande partners och återförsäljare i hela landet som kan digitala informationsskärmar för offentlig verksamhet. Från lokala IT-hjältar till nationella giganter. Vi lovar nästan garantera att vi är lösningen för er!

Direktköp
Partner
Ramavtal

Några redan framgångsrika kunder till oss med offentlig verksamhet