Kommunikation i allmänhetens tjänst

Digitala informationsskärmar gör underverk för att lyckas med offentlig kommunikation.

playipp-at-kulturkvartet-orebro-5

Kraften i digitala informations­skärmar

En skärm på rätt plats ger genast ett stort lyft till platsen där den sitter. Människan har generellt svårt att motstå ljuset, rörelsen och skiftande kontraster. Om sedan budskapet är relevant så ökar sannolikheten att mottagaren läser innehållet mångdubbelt i jämförelse med en trycksak eller affischering.

Vidare kan skärmen enkelt byta budskap beroende på vart den sitter eller vilken tid på dygnet det är. Vilket ytterligare ökar sannolikheten att rätt person nås av rätt information.

PLAYipp digital signage group - transparent

Kundcase med Strängnäs kommun.

Vi möter Theresa Westermark som är digital kommunikatör i Strängnäs kommun och får ta del av hur de använder sig av PLAYipp Digital Signage.

“I offentliga miljöer så jobbade vi analogt, vi åkte runt och satte upp affischer på anslagstavlor och nu kan vi ha mer rörligt material och berätta om ett kommande evenemang eller om oss som arbetsgivare.“

Theresa Westermark, Digital kommunikatör, Strängnäs Kommun

strangnas-screens
PLAYipp-kristian-molndal-600

”Med PLAYipp upplevde vi att det var enkelt att själva göra egna layouter och skapa egna flöden. Jag skulle verkligen rekommendera PLAYipp just för att det är enkelt.”

Kristian Matic, IT arkitekt, Mölndal Stad

PLAYipp-strangnas-kommun-600

“Jag tycker att det fungerar väldigt bra, vi får väldigt snabbt hjälp och support! Vår kontaktperson Victor är väldigt bra på att svara på våra frågor och hålla bra utbildningar så vi är jättenöjda! “

Theresa Westermark, Digital kommunikatör, Strängnäs Kommun

PLAYipp-kerstin-malmo-600

”Med hjälp av instruktioner som finns i gränssnittet lärde jag mig ett bra arbetssätt som passar mig!”

Kerstin Björkander, Forskningshandläggare på Malmö Universitet

Vi älskar integrationer!

Integrationer gör det möjligt för automatisk information och kommunikation. Om ni redan skapar kommunikation i era sociala medier eller i ert intranät så kan ni enkelt koppla konton till er informationsskärm eller varför inte visa upp busstidtabellen för närmsta hållplats?

Power BI

Dela data, uppföljningssiffror, framgångar och succéer med hela företaget!

Intranät

Visa upp ert intranät på era digitala informationsskärmar från PLAYipp. Engagera alla medarbetare och bygg kulturen!

Molnbaserat

Eftersom PLAYipp är molnbaserat behöver du bara en enhet med internat för att publicera vad du vill när du vill. Inga programuppdateringar behövs och du behöver inte heller ladda ner någon mjukvara.

Sharepoint

Visa upp innehåll från Microsoft Office Sharepoint på PLAYipp Digital Signage och engagera medarbetarna runt om i verksamheten.

Sociala medier

Låt medarbetarna ta del av era sociala kanaler och de senaste uppdateringarna direkt från er Facebook, Instagram och/eller Twitter!

Youtube

Varför inte visa upp film från Youtube direkt på skärmen? Visa upp rörligt material direkt på era digitala informationsskärmar och fånga besökarens blick direkt.

Spintr.

Integrera era digitala informationsskärmar med en av Sveriges största lösningar för intern kommunikation. Intranätet har aldrig varit fräschare!

Tidtabeller

Med smarta integrationer till både Trafiklab, Resrobot och Västtrafik kan du smart visa upp nästa avgång för besökare!

Hur gör andra?

Vi får ofta frågan om hur våra andra kunder löser saker.
Inom kommuner är vi extra välanvända i följande områden:

Internkommunikation

Ett bra sätt att delge medarbetare kritisk och härlig information, även om verksamheten bedrivs på olika platser. Låt alla ta del av informationen från intranätet.

Öppen verksamhet

På offentliga platser så som bibliotek, badanläggningar och idrottsplatser kan ni tipsa om aktiviteter, evenemang och öppentider.

Vård och omsorg

Med digitala informationsskärmar kan ni tydligt visa patientinformation, dagens aktiviteter, senaste uppdateringarna om läkemedel eller smittspridning.

Servicecenter

Dela viktiga budskap, förhållningsregler och annan viktig information direkt till besökare viktig info, könummer eller tips på fina platser att besöka.

Kulturinrättningar

Många av våra kunder vill hälsa välkomna i entrén på sina konserthus, konsthallar, folkets hus eller andra offentliga rum.

På rätt plats i rätt tid

Med digitala informationsskärmar kan du finnas på rätt plats med rätt budskap vid rätt tid – och allt styrs direkt från din dator!

Fler av våra kunder säger:

”Våra medarbetare rör sig mycket mellan våra kontor, vilket kräver en kanal som är lätt att konsumera.”
Margareta Nilsson
Internal Communication Manager på CEVT.
”Äntligen kan vi kommunicera samma information till alla hyresgäster snabbt och enkelt.”
Therese Lidström
Grafisk producent på Balder
”PLAYipp är väldigt användarvänligt och smidigt för oss med skärmar på olika anläggningar”
Sara Karlborg
Kommunikatör, Friskis & Svettis Strängnäs/Eskilstuna

Se ut som er själva

I PLAYipp finns inga gränser för hur en informationsskärm kan se ut. Layouten är fullt redigerbar antingen av er, er byrå eller av våra kompetenta grafiker. Ingen ska missa vilken kommun eller vilken verksamhet som informerar!

Hur köper du våra produkter?

PLAYipp har marknadsledande partners och återförsäljare i hela landet som kan digitala informationsskärmar för offentlig verksamhet. Från lokala IT-hjältar till nationella giganter. Vi lovar nästan garantera att vi är lösningen för er!

Direktköp
Partner
Ramavtal