Vi uppdaterar våra användarrättigheter – lär dig allt här!

PLAYipp satsar på att förbättra gränssnittet och sätta användaren i fokus. Här nedan går vi igenom varje del av de uppdateringar som PLAYipp® gör för att genomföra dessa förbättringar.

Först ut är användarrättigheter, som är avgörande för att användare ska kunna dela och kommunicera rätt information vid rätt tidpunkt. Vi är stolta över att nu kunna erbjuda en förenkling utan att tappa någon funktionalitet.

Här nedanför får du ta del av allt från hjälpcenterartiklar och inspelade webinar där vi berättar mer om de uppdateringar som kommer att ske.

Vi är glada att berätta att denna uppdatering kommer att ske under vecka 15! 

Se mer här!  Välkommen till vårt inspelade webinar om hur du arbetar smartast med användarrättigheter i PLAYipp®! Vi kommer att visa dig hur du bjuder in användare, tilldelar rättigheter och redigerar befintliga användargrupper.

Läs mer här!

Vi har skapat nya artiklar och guider i vårt hjälpcenter för att hjälpa dig igång med hur du arbetar som smartast med de uppdaterade användarrättigheterna. Här kan du läsa dig till om hur du:

Frågor & svar

Är det så att du har frågor kring dessa uppdateringar är du varmt välkommen att kontakta oss! Några av våra allra vanligaste frågor och svar följer här: 

Fråga: Vi har rättigheter satta på det gamla sättet. Vad händer med dem efter uppdateringen? Behöver vi göra något?

Svar: Alla användare kommer att konverteras till motsvarade rättigheter i och med uppdateringen och ni behöver inte göra något för att konvertera dem. I vissa fall med äldre funktioner så som informationsflöden och måltal kommer man få tillgång till alla av den funktionstypen istället för ett specifikt flöde. 
 

Fråga: Vi har många medarbetare som skulle behöva användare i PLAYipp®. Hur många användare får vi bjuda in? 

Svar: Hur många du vill! PLAYipp® har ingen gräns till hur många användare och administratörer som får finnas på ett konto. 
 

Fråga: Kan PLAYipp lägga till användare åt mig som kund? 

Svar: Tyvärr inte, eftersom att vi inte har något sätt att verifiera att personen som kontaktar oss för att läggas till på ert konto – faktiskt jobbar hos er. Så av säkerhetsskäl svarar vi nej på den frågan. 
 

Fråga: När kommer uppdateringarna att gå live? 

Svar: Under vecka 15 kommer vi att släppa denna uppdatering!