Innehållet är allt.

Oavsett vad du väljer för lösning till dina digitala informationslösningar så är det det innehåll som du fyller skärmarna med som är den enskilt viktigaste faktorn för er framgång med skärmarna. Utan relevant och aktuellt innehåll så är skärmarna i stort sett meningslösa.

En del leverantörer tillåter inte att ni kan styra innehållet på skärmarna, detta inkluderar eventuella byråer eller andra partners till er. Andra släpper det helt fritt och upp till er att skapa era skärmar, vissa har hybridlösningar. Det viktiga här är inte vilken väg ni väljer att gå utan att se till att äga processen oavsett och att ni gör ett medvetet val.

För att hitta formerna för innehållsarbetet kan det vara en god idé att sätta samman en grupp med personer från bolagets olika delar. Detta är ofta ett vinnande koncept för att planera innehållet en tid framöver och för att olika delar ska synas och komma till tals med aktuell information. Då brukar det också visa sig vilken lösning som pass er organisation och plånbok bäst.

Så tänk till kring hur ni rent praktisk vill att arbetet ska gå till. Och kolla sedan upp om just de leverantörer ni är intresserade av stödjer det arbetssättet.

Många leverantörer erbjuder skärmar med delat innehåll där en del kan vara central information, en del kan vara dynamisk från någon nyhetssajt som är relevant och den tredje del kan vara information som är mer lokal. Detta passar fint i organisationer med olika delar eller splittrade behov i sin kommunikation. För organisationer som primärt jobbar med digital signage som budbärare eller reklamplats är detta inte lika viktigt.

Ett steg på vägen i att vägleda er i det beslutet är att avgöra vem – eller vilka – som ska administrera innehållet. Är det en person eller flera? Finns de centralt i er organisation eller ska ni jobba med en mix av personer för att fånga information från flera delar av ert bolag?

Genom att ni själva skapar ert innehåll så äger ni inte bara processen utan även tidpunkten för när det ska publiceras. Det är en stor fördel framförallt om ni verkar inom en bransch med snabba förändringar eller där ni vill uppdatera era skärmar ofta.

Om ni bestämmer er för att skapa innehåll själva så kan ni avlasta den personen genom att jobba med både dynamiskt och planerat innehåll. Det dynamiska innehållet kan vara en integration till en nyhetssajt eller till ert eget instagramkonto. Med hjälp av en sådan integration så kommer de uppdateringar som sker att automatiskt publiceras på er skärm. Det planerade innehållet kan vara den typ av innehåll som ni vet ska vara på era skärmar långt i förväg. Beroende på vilken verksamhet ni driver så kan det vara allt från reklamkampanj, information om kommande skolavslutning eller menyn på er restaurang.

Cheerful male and female students enjoying brainstorming meeting

Så, det var lite mer om innehållet.

Så tänk till kring hur ni rent praktisk vill att arbetet ska gå till. Och kolla sedan upp om just de leverantörer ni är intresserade av stödjer det arbetssättet.

Lycka till!

PLAYipp-applause-1