Bevego effektiviserar med Digital Signage.

Tillsammans med PLAYipp kan kommunikationsavdelningen dela rätt information till rätt plats – snabbare än någonsin.

PLAYipp-bevego-skarmar

”PLAYipp är en lösning som passar oss!”

Vi har fått ta del av hur processen såg ut när Bevego valde PLAYipp som hjälpmedel och budskapsbärare. Vi har träffat Annika Lincoln som är marknadschef på Bevego och har som ansvar att sprida rätt information till 33 olika filialer. I denna korta intervju får vi höra om vilka kommunikationsutmaningar som de löste med hjälp av digitala informationsskärmar.

Problemet

Tidigare bestod kommunikationsspridningen av att skicka mejl och dela ut printad information till sina anläggningar. Problemet med printad information var att den tid som det tog att skicka till tryck som sedan ska levereras till de olika platserna runt om i Sverige, detta ledde till att när informationen väl kom fram så var den ofta redan inaktuell.

Marknadsavdelningen på Bevego upplevde att de behövde få ut sin information snabbare och bli mer digitala. Behovet av att kunna anpassa budskap till olika platser var en viktig del som eftersöktes i kommunikationslösningen då inte all information var relevant på alla 33 olika platser runt om i Sverige.

PLAYipp-bevego-flaktskola

Lösningen

Annika såg att de kunde använda digitala informationsskärmar för extern kommunikation till kunder och besökare. Idag jobbar en av kommunikatörerna bland annat med att producera innehåll till de digitala informationsskärmarna.

Skärmarna finns idag på alla 33 orter i olika utföranden. Tillsammans med PLAYipp sågs behoven över och det gjordes en inventering av skärmar. På vissa orter kunde redan inköpta skärmar användas medan vissa filialer hade behov av nyinvesteringar. Detta är ett sätt att minska den initiala investeringen men att ändå kunna nå alla kunder och besökare med budskap från en digital informationsskärm – på alla platser.

“Det går väldigt snabbt och smidigt att få ut den informationen vi behöver!”

Annika Lincoln, Marknadschef på Bevego

Resultatet

Idag är marknadsavdelningen mycket mer effektiva och det har tagits emot positivt av resten av organisationen som också upptäckt att dom nu på ett enklare sätt kan få ut information till sina kunder. De upplever sig inte så stelbenta längre och att PLAYipps digitala informationsskärmar var lösningen på deras initiala problem.

Personalen är mycket mer pigg och alert på att få ut information som de annars kanske tänkt att “åh nej nu är det försent”. Nu vet dom att det går snabbt och enkelt att få ut budskap och information. Nu kommer till och med medarbetarna själva med tips och önskemål om vad de skulle vilja se på skärmarna i butiken.

Marknadsavdelningen tycker att PLAYipp har varit en jättebra lösning för att möta deras behov och ställer sig mycket positiva till att fortsätta utveckla arbetet med digitala informationsskärmarna.

“Vi har fått en jättebra hjälp från supporten och då inte bara med dom tekniska bitarna utan även med admin-programmet, vad man ska tänka på när man bygger upp strukturen och bra utbildning – det har funkat jättebra! “

Annika Lincoln, Marknadschef på Bevego

PLAYipp-bevego-kampanj

Företaget

Bevego är ett av Sveriges ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, ventilation och teknisk isolering och samarbete med olika väl utvalda leverantörer en del av vardagen. Detta ställer såklart stora krav på att kommunikationen mellan leverantörer, filialer och huvudkontor fungerar som det ska och att rätt information går ut till deras 33 olika filialer runt om i hela Sverige. Vi på PLAYipp är otroligt stolta över att få vara lösningen på denna utmaning!