• Kundcase
  • PLAYipp Connect

Framgångsrecept för medarbetarkommunikation hos IS Plåt.

Vi möter Erik Ralvert, VD och ägare på IS plåt, ett familjestyrt tillverkningsföretag i Skåne som bearbetar rostfritt stål. Företaget har vuxit organiskt sedan starten för över 30 år sedan och är idag 60 medarbetare.

Allt eftersom företaget växte i antal medarbetare blev det allt tydligare att det blev svårare att informera alla och att få en garanti på att alla fått till sig relevant information på ett bra sätt. Erik Ralvert som är VD på företaget, insåg att något behövde göras för att lösa problemet. Han började se sig om efter ett smart sätt för kommunikation inom företaget. En del leverantörer han utvärderade hade lösningar mer anpassade för tex projekthantering. Om PLAYipps lösning Connect berättar han: “Det hela påminde lite om oss själva. Inte så komplicerat”.

”Det hela påminde lite om oss själva. Inte så komplicerat”
Erik Ralvert, VD I.S Plåt.

Det samma gäller när jag frågar hur det var att komma igång. Erik berättar att det gick väldigt snabbt att komma igång.

-”Det var en enkel uppstart med en onboarding över ett videomöte”, berättar Erik. Det var inget långt projekt för att komma igång.

Erik ger intrycket av att vara en sympatiskt VD och ägare som gärna vill ha en bra dialog med alla medarbetare. När vi pratar har IS Plåt varit igång med PLAYipp Connect sedan några månader och jag vill höra hur det fungerar för dem i verksamheten. Erik förklarar att de är belägna på samma geografiska plats men att de har 4 avdelningar i olika lokaler; svets, bearbetning, laserskärning och kontoret. För Erik är det viktigt att alla medarbetare vet vad som händer inom hela bolaget och att alla får göra sin röst hörd. 

”Vi fick ofta frågor som: Varför har inte vi fått reda på det här?”
Erik Ralvert, VD I.S Plåt.

-” Vi fick ofta frågor som: Varför har inte vi fått reda på det här?”, berättar han. Vidare är det viktigt för Erik att alla medarbetare är engagerade och involverade i företaget och funderade på hur han kunde nå medarbetare på ett bättre sätt. 

Idag använder IS Plåt inga andra kanaler för medarbetarkommunikation. Det som medarbetarna använder mest sinsemellan är chatten. Där kommunicerar de tex när det är dags att beställa något, det är enkelt och snabbt att kommunicera med den som sköter respektive inköp. De har även en stor digital skärm, i samma lösning, som visar närvaro för dagen. 

-”Så bra att på ett ögonblick se vilka som är lediga eller på annat sätt inte är på plats”, säger Erik, “Det funkar jättebra!”

När jag frågar om han skulle kunna tänka sig att rekommendera PLAYipp Connect för andra företag så skrattar han nästan ur sig: 

-”Det har jag redan gjort, så jag antar att svaret är JA på den frågan. Har rekommenderat till två andra företag redan”. 

”Vi har inga andra kanaler, mailar inte ut någonting och har inga analoga anslagstavlor”
Erik Ralvert, VD I.S Plåt.

Jag avslutar intervjun med 3 snabba frågor: 

  • Analogt eller digitalt?
    Digitalt
  • På skärm eller på fickan?
    Skärm.
  • Dialog eller monolog?
    Dialog.

Jag tror att det finns massor av företag likt I.S Plåt i Sverige och jag önskar att många av dem har samma engagemang som Erik för medarbetarnas trivsel på jobbet. “Företagskultur sitter INTE i väggarna utan är människorna mellan väggarna”, stämmer in 100% på Erik anser jag. Vi på PLAYipp hjälper honom mer än gärna.

Anna_Heiel_Holmen

För att försöka förstå och förmedla vad och hur PLAYipp används har jag startat en intervjuserie. Jag har arbetat på PLAYipp på sälj & marknad under 3 år och har deltagit i många intressanta möten med återförsäljare och kunder. I ett försök att visa upp människorna som verkligen använder PLAYipp intervjuar jag människor i flera olika roller och i flera olika organisationer eller företag.

Anna Heiel Holmén
PLAYipp

September 2020