Läge, läge och läge.

Det är inte bara bland mäklare som läget är allt. Även inom digital signage är läget på din skärm en stor del i hur du ska tänka kring ditt inköp av skärm.

Att tänka på innan

Eftersom det är en stor investering så är det viktigt att tänka igenom dessa saker innan.

Ta med fördel hjälp av någon som redan är i branschen och kan sin sak. Det finns en mängd kunniga IT-partners som har en oerhört värdefull kompetens när det kommer till inköp av hårdvara.

3 frågor att tänka på:

 • Kommer skärmen vara utomhus?
  Här behöver du ta reda på om skärmen behöver något typ av skydd, både mot stöld men även för att klara vädrets växlingar.
 • Kommer skärmen vara i direkt solljus?
  Detta påverkar ljusstyrkan på skärmen du väljer. Direkt solljus kräver en kraftigare ljusstyrka i skärmen än vad en skärm som blir placerad i ett mindre soligt utrymme gör.
 • Kommer skärmen sitta nära eller långt ifrån den som ska se den?
  Storleken på skärmen står i ganska direkt koppling till hur väl ditt budskap syns. Ska du ha din skärm där människor kan stå nära så krävs en mindre skärm och vice versa.

Ta en funderare själv utifrån dessa tre frågor och tycker du att det är svårt så ta kontakt med er IT-partner. Vi kan inte nog understryka värdet av en bra partner i detta arbete. Det är värdefullt att någon kan lotsa dig genom inköpet och se till så att den hårdvara du väljer passar just era behov.

Vi lovar att dom har svaren på dina frågor så att du kan känna dig trygg med att göra rätt köp.

Lycka till!

playipp-checklist-header4

Vill du ha hjälp att hitta en IT-partner eller återförsäljare?

Tillsammans med vårt partnernätverk hjälper vi kunder i hela Sverige, Norden och världen att lyckas med helheten för Digitala Skärmar (Digital Signage). Mjukvaran är den enkla och smarta komponenten som ger skärmen liv och värde när den väl är på plats och drift. Men vägen dit är inte alltid helt lätt att göra själv. Där är våra partners på PLAYipp experter och en nyckel till en lyckad implementering.

Lokal närvaro är grundbulten, där ni är finns någon av våra partners. De kan hjälpa till med allt, en del eller bara lite grann. Några faktorer som de kan hjälpa er med:

 • Förstudie: Hur många skärmar behövs, vilken storlek och orientering, vart ska/kan de placeras, vilket fabrikat krävs (16/7 eller 24/7 skärm, extra ljusstarka, interaktivitet, skyddskapsling mm).
 • Paketering och offerering för att få med alla rätta komponenter
 • Leverans, installation och montering
 • Service och support av hårdvara på plats

Med vår långa erfarenhet i branschen och över 20 000 skärminstallationer kan vi med stolthet presentera våra partners som en av de viktigaste delarna för att hela leveransen skall bli top notch.

PLAYmap