Vem vill inte jobba smart, effektivt och enkelt?

Innan ni bestämmer er för en leverantör av digital signage så är det bra att fundera lite på hur ni vill jobba med informationen på skärmarna. Det finns i sak två olika sätt här:

1. Planerat innehåll

Här jobbar i med innehåll som är skapat i förväg och innehållet har ofta en bestämd tidpunkt när det ska publiceras. Denna typ av arbetssätt är ofta resurskrävande när innehållet skapas men kräver lite underhåll under tiden som det finns på skärmen.

2. Dynamiskt innehåll

Här jobbar ni med ett innehåll som ni publicerar allt eftersom. Det kan som exempel vara bevakning av nyhetsflöden eller andra kanaler som publicerar innehåll som kan vara intressant att lägga på era skärmar. Detta arbetssätt kräver mindre resurser när innehållet skapas men kan bli krävande över tid att använda personella resurser för bevakning och publicering.

Det går ju så klart alldeles utmärkt att jobba med en mix av dessa två. Oavsett vilket så behöver ni bestämma en väg. Kom ihåg att inget är skrivet i sten utan det går att ändra arbetssätt med tiden, vartefter ni blir trygga i tjänsten och i vad ni vill publicera.

playipp-checklist-header-3

Integrationer – en viktigt spelare

Om ni väljer att gå mot ett dynamiskt innehåll så är det av yttersta vikt att ni slår ett öga på vilka integrationer som de olika leverantörerna erbjuder. Med befintliga integrationer mot system ni redan använder kommer underlätta arbetet oerhört mycket. Hur ska ni då veta hur ni vill jobba och vilka integrationer ni ska hålla utkik efter? Frågor som är vägledande i detta arbete är:

Vilken bransch verkar ni i?

Finns det specifika system som bara er bransch använder och går informationen i detta system att förmedla vidare via skärmarna?

Vem ska jobba med innehållet?

Är det enbart en person som ska ansvara för innehållet är det flera som ska vara delaktiga? Detta svarar på frågan om vilka resurser ni har att lägga på innehållet och i vilket skedde – inför eller under tiden?

Vad finns det för kompetens hos er för detta?

Är ni ett bolag eller organisation med hög datorvana eller är ni lite trevande när det kommer till teknik? Om ni trevar och känner er osäkra så är integrationer att föredra samt ett gott samarbete med en pålitlig IT-partner som kan stötta i detta arbete.

PLAYipp-malgrupper-2

Så, det var lite mer om innehållet.

Nu fick ni lite mer kött på benen gällande hur ni kan se på arbetet och hur ni kan jobba smartare. Ett bra sätt att få svar på dessa frågor är att försöka visualisera skärmarna framför er, vad är det som finns där på? Hur ser det ut? Vad vill ni förmedla och därefter tar ni frågorna ovan igen. Nu borde lite svar kristallisera sig.

Lycka till.

PLAYipp-applause-1