Kundcase: Securitas

Medarbetare på Securitas håller en läsplatta i handen

Med patrullerande personal och verksamhet som pågår dygnet runt över hela landet är spridningen av intern information en stor utmaning för Securitas. För att nå ut använder företaget den plats som de flesta medarbetare då och då passerar – fikarummet. Med hjälp av PLAYipp och digitala skärmar drar Securitas nytta av fikarummets roll som naturlig mötesplats.

Securitas arbetar med flera olika kanaler för att nå ut med information till medarbetarna. De har bland annat både ett intranät och fysiska pärmar, där de anställda måste signera att de har tagit del av extra viktig information. Dessa mer krävande kanaler kompletteras med fikarummens lättillgängliga digitala informationsskärmar.

Otroligt smidigt

– Medarbetarna tycker att det är otroligt smidigt att ha skärmen i fikarummet. Många läser informationen och jag märker att det uppskattas. Jag hör hela tiden hur personalen kommenterar skärmarna. De tycker att det här är bra, säger Martin Johansson som är Securitas avdelningschef på Bromma flygplats.

Bromma flygplats är en av det 70-tal platser runt om i Sverige där Securitas använder PLAYipp för att kommunicera via digitala skärmar. Här arbetar omkring 120 personer, varav många jobbar helger och nätter.

Uppdaterar ofta

För att säkerställa att alla – oavsett skift eller arbetsuppgift – tar del av samma information är avdelningschefen Martin Johansson väldigt aktiv med att uppdatera fikarummets informationsskärm.

Läs mer om Securitas verksamhet.

Sagt om PLAYipp

Jag är väldigt imponerad. Vi får snabbt ut information till många. Det är lätt för oss som publicerar att få ut rätt information på ett väldigt, väldigt enkelt sätt. Äntligen har vi ett system där vi kan få ut information till all vår personal.

Martin Johansson, Securitas, avdelningschef på Bromma flygplats

Securitas fem tips för att lyckas

  • Placera skärmarna där medarbetarna naturligt rör sig.
  • Använd skärmarna som en push-kanal och hänvisa till var det finns fördjupad information.
  • Lägg krutet på den information som efterfrågas av personalen.
  • Välj inte en för liten skärm, det måste gå att läsa även på avstånd.
  • Var beredda att jobba med budskapet – bara för att ni har en skärm kommer inte allt annat automatiskt.

PLAYipp erbjuder en lösning som ökar drivet och motivationen.

PLAYipp erbjuder en lösning som ökar drivet och motivationen.

Driv engagemang på din arbetsplats

Driv engagemang på din arbetsplats